top of page
  • VL

Betoog VL raad 28 maart m.b.t. Lokale Omroep. 

Voorzitter collega’s.

 

Allereerst een woord van dank aan de “ externe commissie” voor hun inspanningen in het kader van het uitbrengen van eenadvieskeuze.

Wij kunnen begrijpen dat indien de gemeenteraad een andere keuze gaat maken en daar ziet het wel naar uit, tot enige teleurstelling leidt. Er is in de periode na uw activiteiten echter ook nog een en ander verandert dan wel duidelijker geworden.

 

Tijdens de commissievergadering heeft Valkenswaard Lokaal al aangegeven dat onze voorkeur niet naar RTV Horizon gaat. We hebben toen reeds aangegeven op grond van welke argumenten dat dit is.

 

Zeer belangrijk voor Valkenswaard Lokaal is het standpunt van de huidige vrijwilligers ons eigen onderzoek en de bijdrages tijdens de beeldvormende vergadering. De vrijwilligers hebben nadrukkelijk aangegeven wat hun voorkeur is en waarom.

Het is de mening van Valkenswaard Lokaal  dat een lokale omroep gemaakt dient te worden voor en door inwoners van Valkenswaard waarbij een soepele vloeiende  overgang  van de vrijwilligers naar de nieuwe lokale omroep direct kan leiden tot een goede start  van de nieuwe lokale omroep.

Belangrijk voor Valkenswaard Lokaal  is dat er een organisatie komt te staan die naast goede programma’s ook een goed bereik weten te realiseren. Het een en het ander is nodig voor de inwoners maar ook als voldoening voor de vrijwilligers.

Studio 24 heeft een aantal voordelen die VL zeer aanspreken en belangrijk zijn om  een goede lokale omroep te realiseren.

Samenwerking met Sint Lucas ten behoeve opleiding vrijwilligers, samenwerking met Omroep Brabant, professionele journalist ten behoeve van opleiding en inmiddels is er ook al een lokale bestuurder toegetreden aan het bestuur van Studio 24.

 

Voor ons reden om de voorkeur te geven aan Studio 24 en een amendement in co productie met andere partijen in te dienen.

 

 


Comments


bottom of page