• VL

Je kunt op2 manieren ergens aanwezig zijn, om te kijken wat je kunt doen of alleen om .....


Uit het Valkenswaards Weekblad: Je kunt op twee manieren ergens aanwezig zijn, om te kijken wat je kunt doen of alleen om bekeken te worden.


Marie-Thérese Maas, gemeenteraadslid voor Valkenswaard Lokaal, is veel te vinden op plaatsen waar wat te doen is. Daarbij heeft ze altijd wel de intentie om anderen te helpen.


VALKENSWAARD - "Je kunt op twee manieren ergens aanwezig zijn, om te kijken wat je kunt doen of alleen om bekeken te worden. Het wordt steeds duidelijker dat onze samenleving afglijdt naar een wereld waar individueel egoïstisch denken en handelen een dikke laag slib legt op de vloer van het dagelijkse leven. Daardoor verbleekt de glans van de mens. Het klinkt wellicht wat zwaar", zegt Marie-Thérese Maas, "maar juist daarom is aandacht voor elkaar zo belangrijk."


"Ik de mensen wel eens zeggen dat ik overal bij aanwezig ben. Dat klopt wel", zegt ze, "maar ik ben niet voor niets raadslid. Ik duik overal zichtbaar op in de samenleving en ben een volksvertegenwoordiger met een sociaal hart. De afgelopen jaren had ik als raadslid onder meer de WMO in mijn portefeuille. Ik heb daarvoor met veel inwoners gesprekken gehad om te horen wat er leeft. Gezamenlijk hebben we geprobeerd de zware lasten van chronische zieken en gehandicapten te verlichten. Dat is overigens niet alleen het werk van onze fractie geweest maar ook anderen hebben daarin hun steentje bijgedragen."

Marie-Thérese heeft zich niet alleen voor zwakkeren en ouderen ingezet maar ook voor de jeugd. "Misschien komt het soms over alsof ik zo nodig overal bij betrokken wil zijn. Dat heb ik nog altijd liever als dat men van een raadslid zegt dat die nauwelijks zichtbaar is geweest. Er is echt in ons dorp nog ontzettend veel te doen ook al is er de laatste jaren al best veel bereikt. Zo ben ik betrokken bij de stichting Leergeld, zij zorgen ervoor dat kinderen die het thuis niet breed hebben, toch aan een aantal activiteiten kunnen meedoen. Samen met anderen hebben we onder meer gezorgd dat er een open inloop bij de Boei is gekomen en dat er zelfs een winkel,


Boeienswaard, is bijgekomen om op die manier extra inkomsten te genereren. Maar ondanks onze inspanning zijn er nog steeds veel mensen eenzaam. Wellicht kan men met de kerstdagen in zicht iemand verrassen met een kleinigheidje. Het zit hem niet in de grootte van het presentje maar meer in de liefde waarmee het gegeven wordt."

Nog een paar maanden en dan zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. "Het is belangrijk dat we met Valkenswaard Lokaal iets bereiken dat positief is voor de inwoners. Dat kunnen we vaak niet alleen en dat betekent dat er met andere partijen moet worden samengewerkt. Maar ook daar zitten raadsleden die er alles aan doen om van Valkenswaard een fijn en goed leefbaar dorp te maken en het ook zo te houden."


133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven