• VL

Fractie Valkenswaard Lokaal schrikt van bestemmingsplan MolensteenBestemmingsplan Molensteen

In februari staat het bestemmingsplan Molensteen op de agenda van de raad. Woningcorporatie WoningBelang wil hier een groot aantal betaalbare woningen realiseren.

Dat is van groot belang voor onze inwoners aangezien er nog een grote behoefte bestaat aan passende woningbouw.  Valkenswaard Lokaal is een groot voorstander met betrekking tot het realiseren van woningen voor de doelgroepen van WoningBelang.


Informatiebijeenkomst

Enige weken geleden werd er een informatie bijeenkomst gehouden op het gemeentehuis.

Daar waren wij als fractie bij aanwezig en schrokken van de plannen. Van het aantal woningen en het type op een beperkt aantal vierkante meters schrokken we van. Reden om naast de gesprekken die vertegenwoordigers uit de wijk ook in gesprek te gaan met WoningBelang.


Die gesprekken hebben in elk geval al geleid tot een behoorlijke aanpassing van het plan. Deze veranderingen komen een heel eind in de goede richting. Aan de hand van de reacties van de omwonenden buigt de fractie van Valkenswaard Lokaal zich de komende weken nog over dit bestemmingsplan om eventueel nog verdere aanpassingen door te kunnen voeren. Daarbij een balans zoeken en vinden tussen de belangen van de omwonenden en die van de Valkenswaardse gemeenschap als geheel.


Algemene visie

We hebben de laatste jaren gezien dat er woningbouw  projecten gerealiseerd zijn op zogenaamde inbreidingslocaties. Hier werd vaak geen of te weinig rekening gehouden met de directe woonomgeving en de inrichting van de ruimte in het algemeen. Natuurlijk is het voor ontwikkelaars duurder om een inbreidingslocatie te ontwikkelen dat mag echter niet leiden tot het volproppen van een inbreidingslocaties met huizen op een klein perceel.

Dat leidt alleen maar tot woon- en verkeersoverlast. Ook past dat niet bij het beleid “meer groen”. 


Zie hiervoor ook bij Agenda:commissie vergadering

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven